pühapäev, 13. märts 2016

Näitus: "Orhideenäitus" Tallinna Botaanikaaias

Tervitus!

Täna sai lõpuks külastatud Botaanikaaia näitust orhideedest. Ühtlasi oli täna ka väljapaneku viimane päev. 

Näitus: Orhideenäitus
Asukoht: Tallinna Botaanikaaed
Aadress: Kloostrimetsa tee 52
Hind: 5 eur täiskasvanule (sissepääs kogu botaanikaaeda)
Millal nähtud: 13.03.2016


pilt tallinnbotanicgarden.org kodulehelt

Rahvast olid ohtralt, parkimiskohti oli puudu ning botaanikaaias endas oli kohati keeruline liigelda ning inimtropid kitsastel teedel altid tekkima. Vaatamata sellele, oli nähtu, kohati tagasihoidlik, teisalt silmapaistvalt ekstravagantne ilu, igati vaimustav ja nauditav.

Orhideed ei olnud paigutatud kobarasse ühte paika, vaid taimi võis leida kogu botaanikaaias, välja arvatud subtroopika ruumides. Palmimajas olid orhideed paigutatud nutika lahendusega laest rippuma kastekannude sisse ning samuti oli neid võimalik imetleda ka lähedalt mullale, alustele ja kõrgendikele asetatuna. Troopikamajas ning kaktustega kõrbemajas võis lilli leida siit ja seal, vaja oli olla tähelepanelik. Samas aga olid nad niivõrd pilkupüüdvad ja säravad, et keeruline oli neist kogemata märkamata mööda jalutada. Orhideesid leidus teiste lillede hulgast välja piilumas, laest rippumas, alustel, värvilistel toolidel ning igal pool, kus ruumi mõnele koloriitsele külalisele.

Lilled ise olid orhidee kõiksugu alaliikidest. Leidus nii efektseid ja ebamaiseid eksemplare, kui ka familiaarseid ning klassikalisi näidiseid, üks veetlevam kui teine. Ka värvivalikud olid skaala ühest otsast teise: oranžid, punased, valged, lillad, sinised, kollased jne. Värvide kombinatsioonid ühes lilles võisid sisaldada mitmeid eri värve ning luua kokku oivalise koosluse. Osad liigid olid lopsakad ja edevad, teised aga miniatuursete õite ja tillukeste kehadega. Olenemata aga milline lille üldine visuaalne väljanägemine, unikaalsed ja elegantselt kaunid olid nad kõik.

Eraldi avaras ruumis oli võimalik osta ka endale koju orhidee või siis kaks, kolm, neli... Valik oli lai ning leidus nii tüüpilisi koduorhideesid, kui ka omapärasemaid eksemplare. Ise viisin koju ühe kelmikalt kena veripunase orhidee, sõbranna aga otsustas kodu kaunistada klassikalise laiaõielise valge orhideega.

Nüüd aga ohtralt pildimaterjali suurepäraselt näituselt! Väga ohtralt!


 

  

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 


  


 


 

 

 

 

 

 


 

 



 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar