teisipäev, 1. detsember 2015

Stand up: Comedy Estonia - "Esimene eesti keeles! vol 2"

Tervitus!

Õnneks tehakse järgesid ka väärt ettevõtmistele, mitte ainult superkangelaste filmidele!

Stand up: Comedy Estonia - "Esimene eesti keeles! vol 2"

Asukoht: Vabalava
Korraldaja: Comedy Estonia
Millal nähtud: 09.10.2015
Minu hinnang: 4.5/5

pilt piletilevi.ee kodulehelt
Kuna mina ja mu sõbranna saime kõhutäie "eelista Eestimaist" tüüpi naeru, siis olin mõlemad käed ja jalad püsti valmis sammud seadma ettevõtmise teisele tulemisele. Minu heameeleks ja kergenduseks tõestas Eesti stand up taaskord, et on enamgi kui tasemel ning esimene "Esimene" ei olnud suur vedamine, ühehitiime või õnnestunud faktorite kokkulangevus. Kui ikka kaks täistabamust toimub järjest, siis ei ole edu enam juhuslik, vaid kindla veendumusega võib meie pisikese, väidetavalt huumorivaese, Eestikese naljameeste üle uhkust tunda ning, olles külastanud ka välismaiste koomikute etteasteid, tundub, et kodumaa mehed teevad kohati silmad ette suurriikide staaridele. Loomulikult, räägib meie poiste eest ka tohutu eelis: nad räägivad ikkagi meie keeles, meile tuttavatest muredest, rõõmudest, paikadest, inimestest, kiiksudest ja seda kõike meile familiaarses kontekstis.

Ka seekord jõudis publiku ette kuus killupanijat, mõned tuttavad näod eelmisest etendusest ja teised punapõsksed värsked ohvrid huumorialtarile, pluss särav ja krapsakas õhtujuht.  Naerda sai nädala eest, äratundmisrõõmu ja nokkimist oli hulgaliselt, piinlikke, päevakajalisi ja totakaid nalju leidus laadungitega -- siiski, tundsin torkavat puudust aga ühest spetsiifilisest tegurist: naiselik puudutus ehk lavale ei jõudnud ühtegi isikut sugu: n. Nali ei jäänud tegemata ja naer ei jäänud olemata, kuid Elen Veenpere kohalolek, helkides vilksalt keset meestemerd, eelmine kord, andis viimaste kesksetele vaimukustele üldpildis uue ja erimoodi tahu. Olen veendunud, et huumorisoonega naisi, kes kriitilist eestlastest publikut 15 minutit oma kildudega piitsutada ja taltsutada suudavad, kindlasti kuskil leidub!

Õhtujuht Karl-Alari Varma (kellel oli ka sünnipäev - jeee!): Oooo, Lasnamäe, ma sulle laulaks! Vanad head Lasnamäe naljad, mis ei lakka kunagi toomast publikus välja naerupisaraid. Teeks äkki vahel ka näiteks Kalamaja väidetavate hipsterite üle nalja? Otse loomulikult ma lausa hirnusin ja torked olid geniaalsed, kuid mul tekib alati underdog efekt ja esile kerkib kaitseinstinkt, kui jälle mu kallist kodu pilatakse. Taaskord rakendas Karl-Alari ka oma teist leivanumbrit ehk enda üle nalja heitmine, mis minu meelest vajutab kuulajas alati õigele nupule ning seekord puudutas ta sellega seoses teemasid nagu pickup lines, kaal, sport, Endomondo jne. Pean ka lisama, et õhtujuhina oli ta igati lahe ja asjalik! Ehk siis teatepulga võib talle julgelt ka tulevikus anda.

Ardo Asperk: Laia repertuaari ja killer naljadega koomik! Ta on nagu killupildur, nali ajab taga nalja. Tema puhul pikki vaikusemomente tihti ei koge, sest vaimukuste konsistens on tihe ja sage. Kuulda sai mitmeid päevakajalisi teemasid nagu pagulased, milledest mulle iseäranis meeldis üks paralleel viimaste ja lõvide vahel loomaaias, mis oli üllatavalt tähelepanelik ja huvitava vaatevinkliga, ning seiklustest töötukassas ja bussisõitudel. Seekord sai ta maha ka minu esimese koha killuga kogu showl, nimelt ainuke mida ta vene keeles öelda oskab on: "bitva ekstrasensõv."

Mikk Sügis: Otsekohene, ilustamata ning, kahtlemata õhtu mustema huumori ja ropema suuga uustulnuk, puudutas muuseas kohustuslikku pagulaste teemat ning leidis aega ka üleloomuliku maailma ja voodooga seotud vaimukuste pildumisele. Seltskond mehi minu selja taga kommenteerisid vaheajal entusiastlikult tema etteastet kui: "Nii f****** hea!"

Mikael Meema: Seekord sai käsitletud teemasid ühest seinast teise, hulgaliselt lühinalju, mõned populaarsed teemad nagu Taavi Rõivas ja pagulased (aga loomulikult), mõned nilbemad naljad, paar kentsakat teemat nagu meeste pesukaitsmed, üks või kaks anekdoodiga algavat vaimukust ning, ootamatut ja teistest selgelt eristuvat, kuid igati tervitatavat teemat, nagu selgeltnägijad ja eestlaste usklikku ning palju palju muud. Mulle meeldis tema laiaulatuslik teemavalik ning selline tõsisemapoolne ilme ja hoiak, samal ajal kui suust kallab komöödiakulda.

Daniel Veinbergs: Ja tuligi ära -- Savisaar! Ma ootasin terve õhtu, et kas keegi selle lõngajupi ka üles korjab ning Daniel ei valmistanud pettumust. Ma hindan kõrgelt tema oskust olla teravalt konkreetne, valusalt otsekohene ja noateral, ehk kuuldav on peaaegu hea maitse piiri ületamas, kuid sellest õhkõrnast joonest ei mööduta, ja ta ei laseks seda ka niivõrd lihtsalt toimuda, kuigi julgelt ja teadlikult kekseldakse selle piiril, sest tema poisilik ja selline ulakas piire kompiv huumor on äärmiselt värskendav just oma teravuses, provotseerivas olekus ning julguses. Publikuni jõudis muuseas ka tudenginalju, Tartu ja Tallinna eluolu lõbusaid erinevusi ja veel üks päevakajaline teeme -- seakatk.

Taniel Kasemägi: Veel värsket verd ning seda seekord kunstikooli õppuri näol, kes lahkelt jagab pilguheiteid enda kogemusse antud teemal, alates sisseastumisest kuni mõttemõlgutuseni selle üle, et mis on siis ikka kunsti (kas ekskremendid on kunst?) kuni kunstinimeste mureni number üks -- kas tulevikus ootab ees töötus. Efektiivseimad ning enim publikureaktsiooni välja tirivad naljad olid taas enda üle tögamise vaimukused. Kuna tegu on uue tegijaga, siis ka soe soovitus: rohkem julgust -- etteaste oli ju asjalik!

Sander Õigus: Kuna tegu on vast kuulsaima tegijaga antud grupist, siis lisa egobuusti seekord ei anna. Ütlen vaid niipalju: tasemel nagu alati ning publik sai seekord kuulda palju kilde lihtsast igapäevaelust.

Tähtis!: Kasutage võimalust, sest etendust on võimalik veel näha vaid ühel korral, 3. detsembril, Sinilinnus!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar